Hajduk bez Sušića poražen od Lokomotive

HNL, 22. kolo

Hajduk bez Sušića poražen od Lokomotive

Lokomotiva je u okviru 22. kola HNL-a uspjela na domaćem terenu ostvariti pobjedu nad splitskim Hajdukom.

Tim iz Zagreba prednost je imao već poslije pet minuta igre, kada se nakon slobodnog udarca u šesnaestercu najbolje snašao Andrijašević koji je glavom matirao Kalinića. 

Samo tri minute kasnije Hajduk je mogao izjednačiti. Gotal je pobjegao obrani Lokosa, zaobišao Slugu, ali nije uspio na vrijeme uhvatiti loptu koju je pustio u predugi for, niti uputiti udarac. Ipak, izjednačenje Hajduku u 25. minuti donio je Maglica.

I kada se činilo da je utakmica krenula u pravcu bezidejnih dodavanja, Lokomotiva je u 56. minuti uspjela povisiti na 2:1, a strijelac je bio Gržan koji je postavio konačan rezultat susreta.

Bh. reprezentativac Avdija Vršajević odigrao je cijeli susret za svoj tim, dok je Tino-Sven Sušić pauzirao zbog tri žuta kartona.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 22. kolo:

Lokomotiva - Hajduk 2:1 (Andrijašević 5., Gržan 56. / Maglica 25.)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.