Hajduk bez Zmajeva prejak za Zadar

1. HNL, 28. kolo

Hajduk bez Zmajeva prejak za Zadar

Ekipa Hajduka je u okviru 28. kola 1. HNL sa 3:1 na svom Poljudu savladali sastav Zadra. 

U početnom sastavu splitskih Bilih nije bilo dvojice bh. Reprezentativaca Avdije Vršajevića i Tine Sušića. Već u 15.minuti susreta domaći su poveli sa 1:0.

Maloča je jednu loptu odlično gurnuo u prostor za Timu Abdukholikova, koji se sjurio prema golu Zadrana i prebacio gostujućeg čuvara mreže za vodstvo Hajduka. Iako su domaći imali još nekoliko poluprilika, prvo poluvrijeme okončano je sa jednim golom prednosti u korist Splićane.

Ipak, već u drugoj minuti drugog poluvremena bilo je 2:0 za Hajduk. Bašić je ubacio u kazneni prostor gdje Sarić neoprezno spušta glavom loptu, a Maglica koristi ovaj poklon i loptu posprema u mrežu Zadra. 

U 65. minuti Tadić je iskoristio grešku domaće odbrane i poslao loptu iza leđa Tomića za smanjenje vodstva Hajduka na 2:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za konačnih 3:1 odlično su kombinovali strijelac prvog I drugog gola. Abdukholikov je lijepo uposlio Maglicu koji izlazi jedan na jedan sa golmanom gostiju i s desetak metara šalje loptu u mrežu za ovjeru pobjede Hajduka, petnaeste ovosezonske.

1. HNL, 28. kolo:
Hajduk – Zadar 3:1 ( Abdukholikov 15, Maglica 47, 76 / Tadić 65)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.