Hajduk bolji od posrnulog Zagreba

Ćirina ekipa ponovo u teškoj poziciji

Hajduk bolji od posrnulog Zagreba

A. Haznadarević

U susretu 25. kola HNL-a, Hajduk je savladao ekipu Zagreba rezultatom 3:2.

Bio je ovo ujedno treći poraz ekipe Miroslava Blaževića, koja je ponovo došla u jako tešku poziciju, te će do samog kraja sezone voditi žestoku borbu za opstanak.

 

Splićani su furiozno krenuli pa već nakon 12 minuta igre dolaze do vodstva od 2:0, prvo je pogodio Maloca iz penala u 6., da bi Caktaš udvostručio rezultat šest minuta kasnije.

 

U nastavku Zagreb poravnava. Prvo smanjuje zaostatak preko Šovšića iz penala u 58., da bi 2:2 postavio Jurendić u 66. minutu. Dva minuta kasnije Vuković pogađa za 3:2, te tako donosi pobjedu Hajduku.

 

Kao i obično, bh. reprezentativac Avdija Vršajević se i ovoga puta našao u udarnom sastavu Hajduka.

 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 25. kolo

Hajduk Split - NK Zagreb 3:2 (Maloca 6, Caktaš 12, Vuković 68 / Šovšić 58, Jurendić 66)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti