Hajduk bolji od Slavena

Prvenstvo Hrvatske - 9. kolo

Hajduk bolji od Slavena

Hajduk je nastavio seriju pobjeda u hrvatskom šampionatu, a nova žrtva bio je Slaven Belupo iz Koprivnice.

Tim Krasimira Balakova je slavio sa 4:1, ali Bili nisu baš tako lako došli do pobjede kao što se čini. Gosti su iznenadili već u 9. minutu kad je Mujanović asistirao za Glavicu koji je savladao Subašića. Hajduke praktično nije pripretio do 24. minute kad je šutirao Anas Sharbini, ali je 10.000 gledalaca došlo na svoje u 29. kad je Marin Tomasov sjajnim udarcem sa 16 metara izjednačio. Balakov je u svlačionici ostavio Kukoča i na početku drugog dijela je ušao Lendrić, ali ponovo se nije ništa zanimljivo događalo do 62. minuta kad je Rodića savladao Anas Sharbini.

Samo dva minuta kasnije je Ante Vukušić zamijenio negovog brata Ahmada, ali se isti igrač obrukao u 73. minutu kad mu je Rodić odbranio penal. Penal je iznudio Ivan Lendrić koga je oborio Borislav Pilipović i tom prilikom je BIH internacionalac dobio crveni karton. Hajduk je uprkos promašenom penalu obijezbedio pobjedu u 76. minutu kad je odlični Lendrić, inače prošle sezone član Zrinjskog, postigao gol glavom nakon centaršuta Tomasova. I konačno u 88. minutu se Vukušić iskupio za promašen penal i Hajduk se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto sa pet bodova manje od Dinama dok je Slaven šesti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti