Hajduk deklasirao Zadar

HNL, 1. kolo

Hajduk deklasirao Zadar

Edmir Škorić

Furiozno su u novu sezonu HNL-a krenuli nogometaši Hajduka. Izabranici Igora Tudora deklasirali su Zadar s 5:1.

Hajduk je u Zadru gostovao na otvaranju sezone 2013/14 kada je HNL u pitanju. Bijeli su bez problema upisali tri boda, ali djelovali dosta snažno.

Na prvi pogodak gostujući navijači  čekali su do 26. minute. Jedan odbijanac je Kiš spremio u mrežu. Osam minuta kasnije isti igrač je, na sličan način, povisio na 2:0. U završnici prvog dijela Želimir Terkeš, jedan od najiskusnjih igrača lige, smanjuje na 1:2.

Sjajni Kouassi je u 58. minuti postigao pogodak za 3:1, a ubrzo je Jerbić, defanzivac Zadra, dobio crveni karton (dva žuta). U 75. minuti Pašalić se upisao u strijelce - treći Hajdukov gol iz odbijanca. Konačnih 5:1 postavlja Bencun pet minuta prije kraja utakmice.

HNL, 1. kolo: 

Zadar - Hajduk 1:5 (Terkeš 45/ Kiš 26, 34, Kouassi 58, Pašalić 75, Bencun 85) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.