Hajduk "desetkom" u osminu finala!

Kup Hrvatske

Hajduk "desetkom" u osminu finala!

Edmir Škorić

Hajduk je u šesnaestini finala hrvatskog Kupa, kao gost, u Ladanjama Donjim „razbio“ niželigašku ekipu Rudara rezultatom 2:10!

Očekivala se pobjeda „bilih“, ali sigurno ne deset komada u mreži slabašnog domaćina. Gosti iz Splita su nakon 12 minuta igre imali prednost od četiri gola, da bi se na odmor otišlo sa još tri gola u mreži domaćina.

Rudar je dosta ozbiljnije shvatio drugo poluvrijeme, dok su se gosti, pak, opustili. Tako je Rudar uspio postići dva utješna pogokda, no izabranici Stanka Poklepovića su i u nastavku postigli tri gola.

Čak šest golova postigao je Čop, te po jedan Ljubičić, Andrijašević i Oremuš. Bh. reprezentativac Senijad Ibričić odigrao je prvih 45 minuta, a trener ga je odlučio poštediti u nastavku.

Za Hajduk su igrali: Radošević, Oremuš, Vejić, Jonjić, Jozinović, Trebotić, M. Ljubičić, K. Ljubičić, Tomasov, Ibričić, Čop.


Kup Hrvatske, 1/16 finala:
Rudar 47 – Hajduk 2:10
MV Croatia - Osijek (15.30)
Karlovac - Moslavina (18.30)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije