U Hrvatskoj nema većeg majstora od njega: Golčina Livaje protiv Istre

Na Poljudu je trenutno 1:2

U Hrvatskoj nema većeg majstora od njega: Golčina Livaje protiv Istre

Endin Čaušević

Hajduk trenutno igra na Poljudu protiv Istre utakmicu desetog kola HNL-a.

Hajduk pokušava da ostane u korak s Dinamom koji i ove sezone dominira u prvenstvu Hrvatske, ali klub iz Splita će sigurno dati maksimum da konačno osvoji naslov prvaka.

Svaki bod je itekako važan Hajduku i nemaju prava na kiks, te je jasno da večeras svi očekuju pobjedu protiv Istre.

Međutim, rezultat na Poljudu trenutno nije baš najbolji jer je 1:2 iako je Hajduk uspio da dođe do prednosti.

Početkom drugog poluvremena Hajduk je uspio da povede sa 1:0, a u centru pažnje našao se fantastični Marko Livaja koji je ponovo pokazao svima o kakvom fudbalskom majstoru se radi.

Livaja je u 47. minuti postigao sjajan pogodak za 1:0. Elez je poslao fantastičnu dugu loptu za Livaju koji nije dugo razmišljao šta da uradi i odmah je šutirao, a ona je završila u mreži za 1:0 i veliko slavlje navijača Hajduka.

Oglasi

Međutim, slavlje na Poljudu nije baš dugo trajalo jer je Istra samo pet minuta kasnije uspjela da poravna na 1:1.

Ovaj put u centru pažnje bio je Erceg koji je uspio da zatrese mrežu Hajduka za 1:1 i tako smiri navijače na tribinama koji su još uvijek slavili sjajan gol Livaje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Samo desetak minuta kasnije muk na Poljudu. Istra je uspjela da preokrene na 2:1 kada je Boultam u 64. minuti pogodio za vodstvo kluba iz Pule i hladan tuš za navijače Hajduka.

Pred ovaj susret Hajduk je imao sedam bodova manje u odnosu na lidera Dinamo koji svoj meč igra sutra kada će gostovati ekipi Lokomotive.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Ne zanimaju nas agresori i okupatori.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi