Hajduk iz Kule sa novim trenerom

Vignjević smijenjen nakon tri poraza

Hajduk iz Kule sa novim trenerom

Srbijanski prvoligaš Hajduk iz Kule smijenio je trenera Nebojšu Vignjevića.

Hajduk je sjajno počeo sezonu sa četiri pobjede, ali su zatim uslijedili porazi od Partizana i Crvene zvezde i što je upravu najviše najljutilo od Kolubare iz Lazarevca u Kupu. Vignjević je prozvan i da je narušio atmosferu, a otkaz je dobio i sportski direktor Zoran Ćampara. Sad već bivši trener je u sezoni 2008/2009 vodio Grbalj, a zatim je od januara 2010. do juna 2011. bio u pljevaljskom Rudaru sa kojim je osvojio prvenstvo 2010. i Kup 2011.

Novi trener Hajduka je 48-godišnji Petar Kurčubić koji je do sad radio u Mladosti iz Apatina, Novom Sadu, Banatu i Vojvodini, a ima i međunarodno iskustvo jer je sjedeo na klupama makedonske Pobede iz Prilepa i slovačke Njitre. Kurčubić će prvi put voditi Hajduk na gostovanju protiv Rada u Beogradu u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.