Hajduk minimalno, golijada u Osijeku

10. kolo HNL-a

Hajduk minimalno, golijada u Osijeku

Edmir Škorić

Osijek je u Gradskom vrtu potopio Inter iz Zaprešića (4:2), Hajduk je sa minimalnih 1:0 slavio kod Istre, a Šibenik našeg mladog reprezentativca Ermina Zeca poražen je od Cibalije (0:2).

Derbi 10. kola HNL-a, reći će mnogi, igrao se u Osijeku. Gradski vrt ugostio je Inter. Zaprešićani su sa četiri komada u svojoj mreži napustili Osijek koji je večeras briljirao. Momčad iz sredine tabele prva je morala sa loptom na centar. Dodo je u 8. minuti doveo goste u vodstvo, da bi Barišić tri minute kasnije donio Osijeku izjednačenje. Pet minuta kasnije i domaći opet na centru, sada ih je na to natjerao Grgurović.

No, bilo je to sve što su Zaprešićani napravili, ostatak utakmice prošao je u Osiječkoj incijativi. Vida je u 18. minuti poravnao rezultat, Barišić deset minuta kasnije svojim drugim golom po prvi put domaće doveo u vodstvo, a u posljednjim minutama susreta Vida, također svojim drugim golom, stavlja tačku na "i". Gosti su od 55. minute igrali sa deset igrača u polju jer je Barda zaradio crveni karton.

Šibenik za koji nastupa naš mladi reprezentativac Ermin Zec poražen je na svom stadionu od Cibalije. Gosti su u samo pet minuta riješili pitanje pobjednika, tačnije riješio je Malčić. Najprije je u 62. minuti sa bijele tačke pogodio, da bi pet minuta kasnije bio strijelac i iz igre. Cibalia ima dvadeset bodova, samo je zagrebački Dinamo ispred njih sa pet bodova više i utakmicom manje. No, itekako je i ovo veliki uspjeh Cibalije, koja je za svojim leđima ostavila Šibenik, Karlovac, Rijeku, Osijek, Hajduk...

Splitski Hajduk, predvođen Senijadom Ibričićem, minimalno ali sigurno slavio je kod Istre 1961. Strijelac jedinog pogotka bio je Vukusoc u 22. minuti. Na Stanovima je golom Ćurjurića Zadar "zaradio" tri boda protiv Slaven Belupa. Utakmicu bez golova odigrali su Karlovac, najveća senzacija prvenstva, te Zagreb, najveće razočarenje prvenstva. Očito je Štimac uveo jednu novu dimenziju u sastav Pjesnika. Croatia Sesvete poražena je u Zagrebu od Rijeke (1:2). Poveli su domaći golom Čeliščaka, da bi Turkalj minut-dva poslije vratio stvari na svoje mjesto. Fernandez par minuta pred kraj susreta pogađa za pobjedu gostiju iz Rijeke.

HNL, 10. kolo
Sesvete - Rijeka 1:2
Zadar - Slaven Belupo 1:0
Istra 1961 - Hajduk 0:1
Karlovac - NK Zagreb 0:0
Osijek - Inter Z. 4:2
Šibenik - Cibalia 0:2

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.