Hajduk minimalno, Šibenik ubjedljiv
Ibričić je igrao do 82. minuta

HNL, 21. kolo

Hajduk minimalno, Šibenik ubjedljiv

Adnan Beganović

Završeno je pet susreta 21. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva. Hajduk je na Poljudu pred oko 18.000 gledaoca minimalno slavio protiv Croatije iz Sesveta te tako se učvrstio na prvom mjestu tabele.

Hajduk je teže od očekivanog došao do pobjede protiv momčadi iz Sesveta. Gosti su se tokom cijelog susreta branili, a jedini put su kapitulirali u 52. minuti kada Tomasov nakon centaršuta Gabrića postiže pogodak za veliko slavlje na Poljudu. U dresu Hajduka Senijad Ibričić je igrao do 82. minute, dok je Pandža na terenu prove svih 90 minuta. Svoje prve minute u hrvatskom prvenstvu upisao je i nekadašnji igrač Slobode, Semir Slomić, koji je u dresu Croatije igrao do 46. minute susreta.

U duelu Šibenika i Rijeke domaćin je slavio lakše od očekivanog. Strijelci za ubjedljivu pobjedu Šibenčana (3:0) bili su Gović u 4. i 14. minuti, te Kovač u sudijskoj nadoknadi vremena.

Varteks je u Varaždinu bio bolji od Zadra. U pobjedi domaćih od 2:0 strijelci su bili Brezovec i Lučić. Zagreb i Cibalija odigrali su veoma loš meč, a mreže se tokom 90 minuta nisu tresle. Slaven Belupo je ubilježio vrijednu pobjedu nad Interom i tako se učvrstio na 3. mjestu tabele. Jedini strijelac u pobjedi Slavena bio je Jurić u 52. minuti susreta.

Rezultati 21. kola:
Hajduk – Sesvete 1:0
Šibenik – Rijeka 3:0
Slaven – Inter 1:0
Varteks – Zadar 2:0
Zagreb – Cibalia 0:0
Osijek – Dinamo – večeras

Poredak: Hajduk 47, Dinamo 42 (-1), Slaven 34, Šibenik 32, Varteks 30, Rijeka 29, Zagreb 28, Osijek 25 (-1),Cibalia 25, Inter 21, Sesvete 19, Zadar 16.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.