Hajduk nadoknadio minus, ali…

Revanš Kupa Hrvatske

Hajduk nadoknadio minus, ali…

Nogometaši Dinama osvojili su Kup Hrvatske pošto su nakon izvođenja penala bili bolji od Hajduka. Junak je bio Tomislav Burtina, čuvar mreže “modrih” koji je odbranio udarce Rosse i Andrića, dok je jedini promašaj za Dinamo upisao Mirko Hrgović, bivši reprentativac BiH i član “bilih”.
 
Hajduk je u 90 minuta napravio mali podvig. Splićani su nadoknadili minus od tri gola iz Maksimira (0:3) i zasluženo su stigli do penala.

Niko se nije nadao da Hajduk može postići tri gola, posebno jer je u 55. minutu na semaforu stajalo 0:0. Minut kasnije je Kalinić na asistenciju Ibričića doveo svoj tim u vodstvo od 1:0, da bi samo dva minuta kasnije bh. internacionalac Mladen Bartolović udvostručio prednost.

Kada se činilo da će Dinamo izdržati pritisak domaćina, Kalinić je lijepo primio loptu od Bartolovića i na majstorski način matirao je Butinu. Igrao se 75. minut.

Treba dodati da su Ibričić i Bartlolović pogodili mrežu Butine sa bijele tačke, ali to nije pomoglo Hajduku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije