Hajduk napokon slavio, Sušić asistirao

Balić za pobjedu u Kranjčevićevoj

Hajduk napokon slavio, Sušić asistirao

S. Bošković

Hajduk je prekinuo nizod četiri utakmice bez pobjede u HNL-u ove sezone, te slavio protiv filijale Dinama, Lokomotive sa 2:1.

Splićani su u Kranjčevićevoj odlično otvorili susret. Već nakon jedanaest minuta igre poveli su golom Kiša, koji je primio dobar pas od Caktaše, te šutirao s vrha šesnaesterca. 

Hajduk je bio mnogo bolja ekipa, a veliki broj pripadnika Torcide na tribinama im je davao krila. U nastavku susreta zaprijetila je i Lokomotiva, čiji trener Ante Čaćić je imao jubilej od 200 utakmica provedenih na kupi nekog u HNL-u.

Igrao se je 77. minut kada je najbolji igrač gostiju, Balić poduplao rezultat. Naš reprezentativac Sušić bio je asistent. 

U 89. minutu Lokomotiva je ublažila prolaz. Doležak je ubacio, a Kolar pogodio.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon pet odigranih kola, Hajduk je šesti, dok je Lokomotiva sa samo četiri boda na poziciji broj osam. Vode Split, Dinamo i Istra.

HNL, peto kolo:
Lokomotiva Zagreb-Hajduk Split 1:2 (Kolar 89'; Kiš 11', Balić 77')

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.