Hajduk pobjednik turnira u Gabeli

Hajduk pobjednik turnira u Gabeli

Fudbaleri splitskog Hajduka pobjednici su 23. Memorijalnog turnira „Andrija Anković“ u Gabeli. U finalnom susretu odigranom na stadionu Podavala Bili su sa 3:0 porazili Budućnost iz Podgorice. U susretu za treće mjesto Zrinjski je sa 5:0 pregazio domaći GOŠK, a strijelci su bili dva puta Crnov, Bekić te Mile Pehar uz autogol Ajdina Maksumića.


Hajduk je prvi put zaprijetio u 11. minuti. Vuković je odlično šutirao iz slobodnog udarca, a Agović uz pomoć prečke zaustavio njegov pokušaj. Budućnost je zaprijetila u 26. minuti preko Nikača, čiji udarac zaustavlja golman Splićana.
 
U posljednjim trenucima prvog poluvremena Agović je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Tomaša, a glavni arbitar Goran Paradžik opravdano pokazao na bijelu tačku. Šutirao je Vuković, ali je Agović odlično odbranio i tako sačuvao svoju mrežu.
 
Ipak, Hajduk je u nastavku uspio slomiti otpor Crnogoraca. U 55. minutu Tino Sušić na asistenciju Stojanovića pogađa za 1:0, a pet minuta kasnije Kouassi povećava prednost Splićana. Vuković je u posljednjim trenucima meča postigao i treći pogodak za Bile.

Najboljim igračem turnira proglašen je Jean Evrard Kouassi iz Hajduka, dok je Jasmin Agović iz Budućnosti najbolji golman. Ivan Crnov iz Zrinjskog sa dva pogotka najbolji je strijelac Memorijala. Igrač koji najviše podsjeća na Andriju Anković je Ivan Vuković iz Hajduka, dok je najmlađi igrač turnira je Frano Buhovac iz domaćeg GOŠK-a.

Hajduk: Blažević, Stojanović, Milović, Vladislavić (od 48. Medak), Jonjić, Vuković (od 88. Jelić), Lima, Tomaš, Sušić (od 82. Caput), Plazonić, Kouassi (od 70. Tomašević).
 
Budućnost: Agović, Kamberović (od 60. Raspopović), Peković, Orahovac, Tomković (od 88. Čarapić), Flavio (od 46. Raičković), Golubović (od 80. Kažić), N. Vukčević (od 80. Rogošić), Bošković (od 85. M. Vukčević), Adrović (od 60. Cmiljanić), Nikač (od 46. Mugoša).

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.