Hajduk savladao Dinamo u dramatičnom derbiju na Maksimiru
Foto: PIXSELL

Ohandza za pobjedu Splićana

Hajduk savladao Dinamo u dramatičnom derbiju na Maksimiru

Danas je na Maksimiru odigran najveći derbi hrvatskog nogometa u kojem je Hajduk savladao Dinamo rezultatom 1:0 i tako nanio Modrim prvi poraz u sezoni.

U prvom poluvremenu nije bilo većih prilika, ali su uzbuđenja krenula u nastavku. U 52. minuti je Soudani istrčao jedan na jedan sa golmanom Hajduka koji je bio brži, a zatim je sijevnula kontra gostiju iz Splita.

Brzonogi Ohandza iskoristio je smušenu reakciju Dinamove odbrane i bez problema zatresao praznu mrežu za erupciju oduševljenja među navijačima splitskog kluba.

U 62. minuti, Said je drugi put matirao Livakovića ali mu je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda, da bi u 80. minuti Dinamo dobio jedanaesterac uz isključenje Borje Lopeza. Loptu je namjestio Mario Gavranović, koji je šutirao pored gola i ostalo je 0:1.

Do kraja utakmice su domaći pokušali sa igračem više doći do poravnanja, ali nisu imali većih prilika pa je Hajduk proslavio veliku pobjedu u Zagrebu.

Od svih bh. fudbalera koji su konkurisali za ovaj meč, samo je Izet Hajrović dobio priliku za igru i to u 86. minuti. Gojak i Hodžić su ostali na klupi u domaćem timu, a Kožulj u Hajduku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo ostaje prvi na tabeli sa 53 boda, a Hajduk je drugi sa 44 i ovim je vratio-kakvu takvu šansu za naslov prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi