Hajduk skoro poput Dinama
Foto: Cropix

Golijada na Poljudu

Hajduk skoro poput Dinama

Edmir Škorić

Dinamo je jučer na Maksimiru sa 6:0 slavio protiv Croatia Sesvete, a Hajduk je na Poljudu danas bio bolji od Slaven Belupa. Gosti su se u Koprivnicu vratili sa pet komada u svojoj mreži.

Nakon prvog poluvremena činilo se da će Splićani nastaviti sa blijedim izdanjima i u nastavku prvenstva, odnosno da će bodove prosipati na sve strane. No, u drugom dijelu su "bili" u potpunosti razbili goste iz Koprivnivce i skoro svaku prigodu iskoristili.

Mrežu Slaven Belupa načeo je Andrić snažnim udarcem sa oko dvadeset metara, a prethodno ga je uposlio Senijad Ibričić. Samo nekoliko minuta kasnije već je bilo 2:0. Marin Tomasov je matirao Rodića "slobodnjako" sa nekih tridesetak metara.

Desetak minuta kasnije Tomasov u ulozi asistenta, a Vukušić se najbolje snašao nakon njegovog ubačaja sa desne strane za već nedostižnih 3:0. Ponovo su domaći desetak minuta krojili prilike, a onda u 73. minuti Strinić matira Rodića.

Konačnih 4:0 postavlja Florin Cernat u 82. minuti, nakon što ga je proigrao Anas Sharbini.


HNL, 18. kolo:
Hajduk - Slaven Belupo 5:0 (Andrić 49, Tomasov 53, Vukušić 64, Strinić 73, Cernat 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.