Hajduk šokantno ispao iz Kupa, Dinamo s Hajrovićem u sastavu prošao dalje

Kup Hrvatske, osmina finala

Hajduk šokantno ispao iz Kupa, Dinamo s Hajrovićem u sastavu prošao dalje

Fudbaleri Hajduka ispali su iz Kupa Hrvatske, dok je njihov najveći rival Dinamo bez problema prošao u četvrtfinale.

Hajduk je u osmini finala gostovao kod Gorice te je doživio poraz od 2:1. Splićani su na terenu izgledali vrlo loše, a presudili su im Lovrić i Sok koji su pogađali u 64. i 85. minuti.

S druge strane, Dinamo je gostovao kod Opatije, a na terenu je bio i bh. reprezentativac Izet Hajrović. Izet nije uspio da se upiše u strijelce iako je odigrao cijeli meč, ali zato je blistao Gavranović koji je postigao dva pogotka, dok je jedan dodao Kadzior. Dinamo je slavio sa 3:0 i bez problema prošao dalje. Dodajmo da drugi bh. reprezentativac Amer Gojak nije bio u konkurenciji za ovaj meč zbog povrede.

Od ostalih rezultata, vrijedi istaći da je u četvrtfinale prošla i Lokomotiva Zagreb koja je slavila kod Vinograda sa 3:0, Šibenik je pobijedio kući Belišće sa 2:1, a Inter Zaprešić je slavio kod Istr 1961 sa 2:1.

Do kraja dana na rasporedu je još jedan meč i to onaj između Varaždina i Rijeke.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi