Hajduk u sudijskoj nadoknadi do boda protiv Rijeke

HNL

Hajduk u sudijskoj nadoknadi do boda protiv Rijeke

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 20. kola, ujedno derbiju, Rijeka je odnijela bod iz Splita, iako je bila jako blizu pobjede nad Hajdukom.

Drugoplasirani Hajduk bio je domaćin trećeplasiranoj Rijeci, koja je pokazala da ove godine momčad za najveće domete u HNL-u. 

Riječani su na Poljudu osvojili bod, iako su prema prikazanom možda zaslužili i sva tri, a bili su tako blizu... 

Sjajni Leon Benko je u sedmoj minuti rastužio Splićane, a Andrej Kramarić je u 41. minuti povisio na 2:0. Nadu je Hajduku vratio Bradarić golom u 76. minuti, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade Hajduk izjednačio iz penala. Maloča je pogodio s bijele tačke.

Kod Hajduka je od prve minute zaigrao bh. reprezentativac Avdija Vršajević, dok u sastavu nije bilo Tino-Svena Sušića. Na suprotnoj strani Zoran Kvržić, također bh. reprezentativac, nije bio u početnom sastavu.

Dodajmo da je za Splićane gotov prvi dio sezone, dok Rijeku očekuje još odgođeni susret s Lokomotivom, koji se u četvrtak igra u Zagrebu. 

HNL, 19. kolo:
Hajduk - Rijeka 2:2 (Bradarić 76, Maloča 92 - penal/ Benko 7, Kramarić 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti