Hajduk ubjedljiv, Pandža strijelac

Polufinale hrvatskog fudbalskog kupa

Hajduk ubjedljiv, Pandža strijelac

Adnan Beganović

U prvoj polufinalnoj utakmici hrvatskog fudbalskog kupa fudbaleri Hajduka bili su na Poljudu bolji od Cibalije iz Vinkovaca.

Hajduk je rutinskom pobjedom od 4:1 već praktički obezbjedio prolaz u finale kupa. Strijelci u pobjedi Hajduka bili su Gabrić, Tomasov, Oremuš i naš Pandža, dok je za Cibaliju pogodio Malčić.

U početnom sastavu Hajduka našla su se čak trojica naših reprezentativaca (Pandža, Ibričić, Bartolović). Boris Pandža je u današnjem susretu postigao svoj prvi gol u dresu Hajduka, pa je tako još jednom opravdao povjerenje koje mu daje trener Ante Miše. Ibričić danas nije bio raspoložen, dok je Bartolović zamjenjen u 32. minuti susreta. Prema informacijama koje dolaze iz Splita ne radi se o nikakvoj povredi, nego je Miše, nezadovoljan angažmanom našeg internacionalca, bio primoran na zamjenu. U dresu prvoligaša iz Vinkovaca od 60. minute igrao je Edin Husić.

Hajduk je kontrolisao igru tokom čitavog susreta i nije dozvolio iznenađenje. Od samog starta utakmice "bili" su krenuli ofanzivno što je rezultiralo pogotkom Tomasova u 13. minuti. Veliku priliku za povečanje prednosti imao je Ibričić, kada je u 18. minuti nakon centaršuta Tomasova ukliznuo ali nije uspio loptu ubaciti u mrežu.

Cibalija je izjednačila u 29. minuti preko Malčića. Pogodak gostiju nije negativno uticao na igru Hajduka, pa trenutni lider prvenstva preko Gabrića u 33. i Oremuša u 37. minuti stvari vraća na svoje mjesto.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Drugo poluvrijeme bilo je dosta slabije od prvog. Momčad Hajduka zadovoljila se rezultatom, pa se stekao dojam da jedva čekaju posljednji zvižduk glavnog sudije. Nakon jednog slobodnog udarca sa lijeve strane u 88. minuti susreta u gužvi se najbolje snašao naš reprezentativac, Boris Pandža, i glavom loptu pospremio u mrežu te postavio konačan rezultat. Sve u svemu, lijepa prednost "bilih" pred revanš, a mi možemo biti zadovoljni zbog nastupa naših reprezentativaca u ovom duelu.

Polufinale hrvatskog kupa:
Hajduk – Cibalija 4:1 (Tomasov 13', Gabrić 33', Oremuš 37', Pandža 88' / Malčić 29')

U drugom polufinalnom susretu sastaju se Zagreb i Dinamo.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.