Hajduk završio evropski put, Kukesi izbacio i Ukrajince!

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati

Hajduk završio evropski put, Kukesi izbacio i Ukrajince!

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka poraženi su u Tbilisiju od Dile Gori. Gruzijci su, baš kao i na Poljudu, savladali s 1:0 splitsku momčad. 

Još jedna tvrda utakmica između Hajduka i Dile, u kojoj su domaćini bili spretniji i zabili kada je bilo najpotrebnije za prolaz dalje.

U nastavku Splićani stežu obruč oko domaćeg gola, prijetili su u nekoliko navrata, Caktaš je imao dobar pokušaj iz slobodnjaka, a onda stiže kazna u 83. minuti. Bh. reprezentativac Avdija Vršajević otišao je naprijed, izgubio je loptu, uslijedila je kontra Gruzijaca, Dolidze je došao do lopte i iskosa s desne strane zabio za 1:0.

Inače, Vršajević je odigrao svih 90 minuta, dok je potencijalni bh. reprezentativac Tino Sven-Sušić odigrao prvih 45 minuta nakon čega je zamijenjen. Rubin je u Kazanju pogocima Navasa i Eremenka s 2:0 savladao danski Randers i s ukupnih 4:1 prošao dalje.

Nakon Sarajeva, Kukesi eliminisao i Metalurg

Rumunska Astra odigrala je 2:2 sa slovačkim Trenčinom, ali ide dalje zbog pobjede 3:1 u prvoj utakmici. Zanimljivo da su sva četiri gola u Rumuniji postignuta u posljednjih desetak minuta.

Veliku senzaciju priredio je Kukesi, koji je u drugom pretkolu iznenadio Sarajevo, a onda izbacio i favorizirani Metalurg iz Donjecka. Slavili su Albanci u Tirani s 2:0, ali Metalurg je i dalje bio favorit.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dimitrov je u 27. zabio za vodstvo Ukrajinaca, a u 74. minuti Malindi je isključen kod Kukesija. Međutim, Metalurg nije uspio da zaibje drugi gol i odvede utakmicu u produžetke.

Evropska liga, treće pretkolo, uzvrati:
Astra - Trenčin 2:2 (Ivanovski 86, Tembo 90/ Adi 83, Van Kessel 88)
Rubin - Randers 2:0 (Navas 18, Eremenko 86)
Dila Gori - Hajduk 1:0 (Dolidze 83)
Metalurg D. - Kukesi 1:0 (Dimitrov 27)

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.