Hajduku naslov, Ibričić prvi strijelac
Senijad najbolji strijelac turnira

Dvoransko prvenstvo Hrvatske

Hajduku naslov, Ibričić prvi strijelac

A. Beganović

Fudbaleri Hajduka obranili su tiulul prvaka dvoranskog prvenstva Hrvatske svladavši u finalu domaći Zadar rezultatom 4:2.

Fudbaleri Hajduka ispisali su istoriju hrvatskog fudbala jer su pobjedom u finalu nad Zadrom uspjeli osvojiti naslov dvoranskog prvenstva bez ijednog poraza ili remija, što do sada nikome nije uspjelo.

Hajduk je u finalnom susretu rutinski slavio protiv Zadra. Golove za Hajduk postigli su Linić, Oremuš, Tičinovič i naš Senijad Ibričić koji je i najbolji strijelac turnira sa 12 postignutih golova. Strijelc oba pogotka za Zadar u finalnom meču bio je nekadašnji mladi reprezentativac naše države, Želimir Terkeš.

Na trećem mjestu završio je zagrebački Dinamo, a najbolji fudbaler turnira je Drago Gabrić.

 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.