"Hajduku Željo treba biti putokaz"

Intervju sa mladim golmanom Splićana

"Hajduku Željo treba biti putokaz"

Edmir Škorić

Hajduk, iako je imao dobar početak sezone, tone sve dublje. Nakon eliminacije iz Kupa, bodovnog zaostatka za Dinamom u prvenstvu, sinoć su se Splićani porazom od AEK-a oprostili od Evrope.

O sinoćnjoj utakmici sa AEK-om, dešavanjima u Hajduku, Ibričiću, Željezničaru i El Clasicu razgovarali smo sa mladim golmanom "bilih" Božidarom Radoševićem.

Hajduk je sinoć poražen od AEK-a u pretposljednjem kolu Evropske lige i tako se oprostio od Evrope.


"Imali smo svoje šanse u prvom poluvremenu, no nismo ih uspjeli realizirati. Po meni je realno bilo 0:2, ali gosti su nas u nastavku kaznili. Po ko zna koji puta primamo naivne pogotke i jednostavno više od ovoga nije moguće. Na kraju mi ostaje samo da čestitam AEK-u na potpuno zasluženoj pobjedi. Činjenica je da su bili puno bolji".

Atinjani su Vas "natjerali" tri puta po loptu iza leđa. Možete li, unatoč svemu, biti zadovoljni svojim nastupom u sinoćnjoj utakmici?

"Naravno da nisam zadovoljan. Kada primite tri pogotka, onda je jasno da niste napravili ono što se od vas očekuje. Morao sam bolje reagirati kod trećeg pogotka, ali šta je tu je. Život ide dalje, okrećemo se prvenstvu gdje nam je cilj sustići vodeći Dinamo".

Hajduku u posljednje vrijeme ne ide, iako je početak sezone obećavao puno više. Što bi moglo spasiti sezonu?

"Ispali smo iz Kupa, pa evo i iz Europa lige, što nije dobro. Imali smo perfektan start u sezonu, no sve je nekako odjednom splasnulo. Nadam se da možemo dostići Dinamom, iako njihova prednost od sedam bodova nije nimalo mala. Ja sam po prirodo optimistična osoba, pa ću i ovaj put reći kako nikad nije gotovo. Idemo sad u Šibenik po pobjedu, druge nam nema".

Vi ste relativno mlad golman, hoćemo li Vas i u narednim sezonama gledati u 'bilom' dresu, ili pak postoji mogućnost odlaska u inostranstvo?

"Ostajem u Hajduku. Ovakvu šansu sam dugo čekao i, evo, sada sam tu, na golu... Zbog nesreće prvog vratara dobio sam priliku i nadam se da ću u budućnosti biti u prvim planovima kod trenera."

Bh. javnost dosta prati Hajduk, posebno zbog nastupa bh. reprezentativca Senijada Ibričića.

"O Ibričiću samo riječi pohvale. Odličan je nogometaš, ali je još bolja osoba. Cijelo vrijeme igramo na njegovoj strani dok smo igrali dobro. Jednostavno, kad ne igra Ibričić, onda ne igra ni Hajduk."

Prošle si sezone, kao posuđen igrač, nastupao za FK Željezničar, aktuelnog prvaka BiH.

"U Sarajevu mi je bilo prekrasno. Osvojili smo prvenstvo, što ću dugo pamtiti. Živio sam dosta ugodno u glavnom gradu BiH i moram prizanti kako su tamo svi ljudi super. Sa većinom igrača Želje se i sada čujem, a nastupe tog kluba pratim svakog kola. Hajduku Željo treba biti putokaz kako se može nadoknaditi zaostatak. Prošle je sezone to Željo dokazao."

U ponedjeljak je, na stadionu Nou Camp, odigran veliki El Clasico. Bila je to, zapravo, predstava nogometaša Barcelone koji su sa 5:0 savladali Real Madrid, mrskog rivala.

"Navijao sam za Barcelonu jer tamo igra moj idol Victor Valdes. Inaće, svi u mojoj okolini su govorili kako će biti 0:3 i slični rezultati, pa mi je drago zbog pobjede Barce. Pobijedio je, reći ću slobodno, pravi nogomet. Jer, ipak, onaku superiornost dugo nisam vidio."

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti