Hajradinović strijelac u gostujućem porazu Trencina

Bh internacionalac u Slovačkoj igra u životnoj formi

Hajradinović strijelac u gostujućem porazu Trencina

Dino Kurbegović

Danas su u Slovačkoj bile na programu utakmice 18 kola Fortuna lige u kojoj sa velikim uspjehom nastupaju dvojica igrača iz Bosne i Hercegovine. Nermin Haskić najbolji je strijelac i igrač ekipe Košice, dok Haris Hajradinović u dresu Trencina pruža fantastične igre.

Danas je ekipa Trencina gostovala kod četvrtoplasirane ekipe Myjava, te su neočekivano upisali poraz rezultatom 2:1, a strijelac jedinog gola za goste bio je 20-godišnji Haris Hajradinović. Bivši igrač Željezničara, Olimpica i Inter Zaprešića u 22. minuti doveo je u vodstvo ekipu Trencina, da bi domaćini u nastavku utakmice preokrenuli rezultati i stigli do veoma vrijedne pobjede.

Haris Hajradinović danas je odigrao 18 utakmicu u ovoj sezoni, a sjajni veznjak je postigao sedam golova uz četiri asistencije po čemu je najkorisniji igrač Fortuna lige, a na listi najboljih strijelaca dijeli treće mjesto zajedno sa bivšim igračem Sarajeva Nerminom Hasićem, koji uspješno nastupa za Košice.

Nakon 18 odigranih kola na vrhu se nalate Žilina i Trencin sa po 37 bodova, a između ove dvije ekipe do kraja prvenstva će se voditi velika borba za prvaka Slovačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.