Hajradinović: Želimo sa trona skinuti Žilinu i biti prvaci

Nogometaš slovačkog AS Trencina za SportSport.ba

Hajradinović: Želimo sa trona skinuti Žilinu i biti prvaci

D. Kurbegović

Nogometaš koji je pomalo zaboravljen od javnosti i struke iz naše zemlje svakako je mladi Haris Hajradinović. Iako Slovačka liga nije toliko popularna i atraktivna, ovaj 20-godišnji nogometaš pruža sjajne partije u ovoj sezoni.

Dijete Željezničara, te bivši igrač kluba s Grbavice, zatim Olimpica i Intera iz Zaprešića, od juna 2013. godine član je slovačkog kluba AS Trencin. Ovaj bivši kadetski i juniorski, a trenutno mladi reprezentativac naše zemlje svojim odličnim igrama ove sezone vodi Trencin prema tituli prvaka Slovačke, a naš portal je kontaktirao ovog mladog igrača, koji nam je nešto više kazao o tekućoj sezoni, ambicijama kluba, svojim igrama i reprezentaciji BiH.

Ove sezone AS Trencin zajedno sa Žilinom vodi borbu za prvaka Slovačke.

"Nismo slučajno na diobi prvog mjesta na tabeli zajedno s Žilinom, obje ekipe imaju po 34 boda, ali oni imaju nešto bolju gol razliku.  Međutim mi u ovoj sezoni imamo ambicije postati prvaci Slovačke i s trona skinuti Žilinu, koja dominira posljednjih godina u ovoj ligi. Od trećeg do 16 kola smo bili lideri na tabeli, sada dijelimo tu poziciju, te će sigurno do kraja biti velika borba za šampiona. Ostale ekipe već zaostaju, tako da se očekuje mrtva trka nas i Žiline za titulu u Slovačkoj", kaže sjajni Hajradinović.

Ove sezone je najbolji i najstandardniji igrač kluba, a trener ga forsira na poziciji lijevog veznog.

"Zdravlje me služi i ove sezone sam odigrao sve utakmice u prvenstvu, te u Kupu i kvalifikacijama za Evropsku ligu, gdje smo eliminisani u trećem pretkolu od Hull Citiy-a. Sve utakmice sam odigrao na poziciji ofanzivnog veznog, ali nikad mi nije bio problem igrati i lijevog beka. Zadovoljan sam svojim igrama, te želim u nastavku sezone biti još bolji i pomoći klubu u ispunjenju ambicija", ističe mladi veznjak koji je u 17 utakmica u prvenstvu ove sezone postigao pet golova, te zabilježio i četiri asistencije.

Njegov pogodak protiv Slovana proglašen je za gol mjeseca oktobra.

"Već se treći put nalazim u konkurenciji da moj pogodak bude izabran za najljepši u mjesecu i evo u trećem pokušaju sam i dobio priznanje . Na toj utakmici protiv Slovana sam zaista bio raspoložen za igru, postigao sam dva lijepa gola, te ubilježio asistenciju, tako da sam pored gola kola i mjeseca, izabran za najboljeg igrača 13 kola. Kada mi se god ukaže prilika šutiram prema golu i zasad me stvarno lijeva noga dobro sluša, te se nadam da će tako biti i u nastavku sezone", kaže nekadašnji omladinac Željezničara.

Član je mlade reprezentacije BiH, a u skorije vrijeme svojim igrama želi skrenuti pažnju i selektora seniorske selekcije.

"U prošlim kvalifikacijama sam bio pomalo zapostavljen od selektora Jagodića, tek sam ubilježio jedan nastup, međutim to me još podstaklo da radim više budem još bolji.  Samo dobrim igrama mogu skrenuti pažnju na sebe, moj san je zaigrati za seniorsku reprezentaciju, a naravno da imam ambicije preći u bolji klub i jaču ligu. Zadovoljan sam kako se igrački razvijam i ne sumnjam da će doći dan kada ću dobiti i poziv od selektora A-reprezentacije", nada se Hajradinović.

Prati dešavanja u Premijer ligi i bivšim klubovima.

"Redovno pratim sve što se dešava u Željezničaru i Olimpicu, ove sezone se nalaze u vrhu tabele i nadam se da će tako ostati do kraja sezone. Dosta se promijenilo igrača, Željo se oslonio na svoj igrački kadar što je zaista rijedak slučaj u našem nogometu, dok Olimpic ove sezone igra sjajno. Iako će biti teško, nadam se da će šampion biti moj Željo", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba velika nada našeg nogometa Haris Hajradinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.