Hajrović: Bila je to glupa reakcija s moje strane!

Bh. reprezentativac nakon crvenog kartona

Hajrović: Bila je to glupa reakcija s moje strane!

Novopečeni reprezentativac BiH sinoć je na utakmici 9. kola švicarske Super lige u kojoj je njegov Grasshoppers ugostio sastav St. Gallena zaradio direktan crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača.

Izet Hajrović koji nije poznat kao prgav igrač posljednjih se dana nalazi u centru švicarske sportske javnosti. Nakon što je stao kopačkom na kglavu Davida Zibunga, golmana Luzerna, sinoć je glavom u grudi udario Beslea, odbrambenog fudbalera St. Gallena.

„Prije kartona sam u bio sam u situaciji u kojoj bih prošao Besle, a on mi je 'zatvorio' put ka golu i šansi iz koje smo mogli do izjednačenja“, rekao je fudbalski reprezentativa BiH, te dodao:

„Dok smo ležali na travi vikao je na mene, te me udario po leđima. Mislim da je govorio na francuskom. Nakon toga je uslijedila moha reakcija koja je bila skroz glupa, jednostavno nisam razmišljao. Bio je to tvrd meč, sa mnogo prekršaja. Ipak, onakav Besleov teatrlni pad zaista je pretjerivanje“.

Švicarski mediji upitali su heroja pobjede fudbalske reprezentacije BiH u Žilini nad Slovačkom da li ova njegova reakcija ima veze sa njegovim oštrim startom nad golmanom Luzerna Davidom Zibungom.

„Ne, ne. Ovo su dva sasvim različita slučaja. Kod Zibunga stvarno nisam imao nikakvu namjeru, bila je to nesretna okolnost, a ne namjera“, istakao je bh. fudbaler u redovima popularnih Skakavaca, osvrnuvši se na kaznu koja ga očekuje zbog zarađenog crvenog kartona:

„Biću kažnjen sa jednom ili dvije utakmice“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.