Hajrović i službeno igrač Galatasarayja

Hajrović i službeno igrač Galatasarayja

E. Škorić

Bh. reprezentativac Izet Hajrović i službeno je od danas član turskog Galatasarayja.

Hajrović je u ponedjeljak stigao u Istanbul, gdje su ga dočekali brojni navijači. Nakon što je jučer prošao liječničke preglede, danas je potpisao ugovor s aktuelnim turskim prvakom na četiri i pol godine.

Njegov bivši klub će na ime obeštećenja zaraditi 3.5 miliona eura uz mogućnost da zarade još jedan milion dodatnog bonusa. 

Dvadesetdvogodišnjak je najprije odabrao da nastupa za Švicarsku, ali kasnije je zaigrao za bh. reprezentacije i postigao veoma važan gol za Zmajeve u Žilini protiv Slovačke. Taj pogodak mnogi smatraju odlučujućim na našem putu za Brazil.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.