Hajrović: Najbolja odluka u karijeri? Što sam izabrao BiH!

Fudbaler Winterthura za SportSport.ba

Hajrović: Najbolja odluka u karijeri? Što sam izabrao BiH!

Sead Hajrović, mlađi brat bh. reprezentativca Izeta, jedan je od onih igrača koji bi u nadolazećem prijelaznom roku mogli promijeniti sredinu. 

Nakon epizode u Arsenalu Hajrović se odlučio na povratak u matični klub Grasshoppers, no zbog nezadovoljstva minutažom bio je primoran sreću potražiti u drugoligašu Winterthuru. Za kratak vremenski period dokazao je kvalitet, koji ga je 2011. godine doveo u slavni londonski klub. 

"Uvjeren sam da je prelazak u Winterthur bio dobar potez u karijeri. Nisam se mnogo naigrao u Grasshoppersu i morao sam pronaći drugo rješenje, a u Winterthuru sam standardan u svakoj utakmici i to je ono što mi je potrebno u ovim godinama", govori Hajrović na početku razgovora za SportSport.ba, a potom nastavlja:

"Nije mi predstavljalo nikakav problem to što je Winterthur druga liga. Jako mi je bitno da se dokažem i da što više igram, a ovdje sam to našao i iskoristio sam svoju šansu."

Dobre partije ovog 21-godišnjeg defanzivca mogle bi rezultirati transferom u ljetnom prijelaznom roku. 

"U fudbalu se sve odvija brzo i moguće je da iz malog kluba dospiješ u mnogo veći. Ja se nadam da ću to ubrzo ostvariti, ali ne opterećujem se sada mnogo s tim. Najbitnije je da odigram dobro preostalih sedam utakmica i da pružam svoj maksimum."

Karijera brata Izeta krenula je uzlaznom putanjom, ponajviše zahvaljujući golovima i asistencijama koje je bilježio tokom igranja u Grasshoppersu. Sead ističe da mu je cilj biti uspješan u fudbalu kao stariji brat. 

"Izet može biti ponosan na ono što je napravio. Odigrao je dosta odličnih utakmica i nadam se da će kvalitet pokazati i u Werderu. Meni je cilj da nekada postanem uspješan fudbaler kao što je on."

Tokom dosadašnje karijere imao je priliku nastupati omladinske selekcije Švicarske i BiH, a odluka o promjeni reprezentacije za njega je bila najbolja.

"Nisam nikada zažalio što sam na kraju izabrao BiH. To je bila najbolja odluka u mojoj karijeri i uvijek sam želio igrati za državu koju nosim u srcu. Neopisiv je osjećaj gledati kada navijači u svakoj utakmici bodre našu reprezentaciju i čovjek jednostavno mašta da nekada postane dio svega toga."

Hajrović se na kraju razgovora osvrnuo na period iz londonskog Arsenala. 

"Kao igrač u Arsenalu sam mnogo napredovao. Imao sam priliku trenirati sa velikim igračima, tako da sam se trudio da iz svakog treninga naučim nešto novo. Čujem se i danas sa nekim igračima Arsenala, ali ne mnogo često", riječi su Hajrovića na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.