Hajrović: Ne znam šta će biti, ali znam da želim igrati

Zmaj bi rado napustio Istanbul

Hajrović: Ne znam šta će biti, ali znam da želim igrati

Izet Hajrović po svemu sudeći u narednoj sezoni neće nastupati za Galatasaray. Reprezentativac Bosne i Hercegovine o problemima u klubu iz Istanbula govorio je za turski Sporx.com. 

„Znao sam da ponekad kasne plate u Galatasarayu. Ovdje nije samo riječ o novcu. Sigurno je da nisam pobjegao kako su neki pisali. Otišao sam zbog ženidbe iz Istanbula, a bijega nije bilo. Sa svime je upoznat bio Roberto Mancini,“ kazao je Hajrović.

Naš reprezentativac još uvijek ne zna hoće li i u narednoj sezoni igrati u dresu Galatasaraya.

„Ne znam šta će biti, ali znam da želim igrati. Mlad sam, a za napredak mi je potrebna minutaža. Sjest ću za stol sa ljudima i kluba, ako ću igrati onda možemo pronaći rješenje. Na kraju kako god okrenete, odlučit će Galatasaray.“

Novi problem za Hajrovića mogla bi predstavljatii promjena pravila po kojoj bi u narednoj sezoni za utakmice Super lige Turske moglo konkurisati samo pet igrača koji nemaju turski pasoš.

„To je i previše za mene. Od dolaska u klub nisam imao nikakav problem sa nekim. Galatasaray je među 15 najboljih klubova na svijetu, a Turk Telecom arena i atmosfera na njoj su nešto posebno.“

Pred Hajrovićem je Mundijal na kojemu će biti važna karika u timu Bosne i Hercegovine.

„Spreman sam za veliko takmičenje. Napravit ćemo dobar rezultat odmah protiv Argentine, a protiv Nigerije i Irana nećemo izgubiti niti bod.“

O Izetu Hajroviću sa turskim novinarima razgovarali su i trener u stručnom štabu reprezentacije Elvir Baljić koji je sa uspjehom nastupao za Galatu, kao i selektor Safet Sušić.

„Malo nas je iznenadilo što je došao potpuno spreman iako nije igrao mnogo tokom proljetnog dijela sezone. Ne znam zbog čega nije imao bolju minutažu u Galatasarayu,“ izjavio je Baljić, na koga se nadovezao Safet Sušić:

„Izet mora preći u klub u kojemu će više igrati. Nije igrač sklon ekcesima. Moj je prvi izbor pred Svjetsko prvenstvo jer ima kvalitet i potencijal.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.