Hajrović s klupe posmatrao blamažu Werdera
Foto: EPA

Frankfurt uvjerljiv

Hajrović s klupe posmatrao blamažu Werdera

Edmir Škorić

Nogometaši Frankfurta savladali su Werder s 5:2 u golijadi u sklopu 14. kola njemačke Bundeslige.

Werder igra promjenjljivo ove szeone, pa je nakon tri pobjede u četiri utakmice (izlazak iz krize) ponovo doživio poraz.

Bremenski sastav je u Frankfurtu bio nemoćan iako se dobro držao u prvih 45 minuta (1:1). Meier je u 34. minuti pogodio za vodstvo domaćih, ali je Gebre Selassie u završnici prvog dijela izjednačili 1:1.

Haris Seferović je u 52. minuti pogodio za novo vodstvo Frankfurta, zatim je Meier pogodio za 3:1, te Aigner u 76. minuti za 4:1.

Caldirola je smanjio tri minute kasnije na 4:2, ali sve dileme oko pobjednika rješava Stendera golom u 80. minuti. Za goste nije igrao bh. reprezentativac Izet Hajrović, iako je bio prijavljen.

Werder je pretposljednji na tabeli sa 13 bodova, dok je Frankfurt sada sedmoplasirani sa 21 bodom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 14. kolo:
Frankfurt - Werder 5:2 (Meier 34, 68, Seferović 52, Aigner 76, Stendera 80/ Gebre Selassie 45, Caldriola 79) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.