Hajrović sa dva gola donio pobjedu Grasshopersu

Švajcarska Superliga

Hajrović sa dva gola donio pobjedu Grasshopersu

U okviru 13. kola švajcarske fudbalske Superlige, Grasshopers je nastavio pohod ka naslovu prvaka, savladavši sa 3:2 ekipu Young Boysa.

Junak pobjede Skakavaca bio je potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović, koji je sa dva gola bio najbolji igrač utakmice.

Hajrović je u 17. minuti doveo domaće u prednost, da bi u 30. minuti svojim drugim golom povisio rezultat na 2:0. Zuber je minutu prije kraja prvog poluvremena pogodio za 3:0. Na 1:3 smanjio je u 50. minuti Martinez, da bi konačan rezultat minutu prije kraja utakmice postavio nekadašnji napadač Borussije z Moenchengladbacha Raul Bobadilla.

Hajrović se već neko vrijeme spominje kao mogući novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Safet Sušić u februaru ove godine je u Zurichu obavio i razgovore sa ovim igračem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.