Hajrović strijelac u pobjedi Galatasaraya

Gol Hajrovića

Hajrović strijelac u pobjedi Galatasaraya

M. Šljivak

Fudbaleri Galatasaraya savladali su danas u petom kolu turskog Kupa na gostovanju ekipu Tokatspora rezultatom 3:0 uz pogodak reprezentativca Bosne i Hercegovine Izeta Hajrovića.

Galata je u ovaj susret ušao kao veliki favorit, što su na kraju i opravdali. Do vodstva su stigli nakon 26. minuta igre. Sjajnu akciju je završio Izet Hajrović za prednost  Galatasaraya od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena istanbulski tim postiže još jedan pogodak. Igrala se 40. minuta kada je Kurtulus pogodio za rezultat poluvremena od 2:0.

U nastavku su izabranici Roberta Mancinija igrali koliko im treba, a u finišu su stigli do trećeg gola. Konačnih 3:0 postavio je Sari u 83. minuti susreta.

Hajrović je odigrao kompletan meč..

Kup Turske:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tokatspor - Galatasaray 0:3 (Hajrović 26, Kurtulus 40, Sari 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.