Hajrović: U Istanbulu se osjećam kao u mojoj Bosni

Intervju za Millyet

Hajrović: U Istanbulu se osjećam kao u mojoj Bosni

Izet Hajrović nova je zvijezda u Turskoj. Novi fudbaler Galatasaraya u intervjuu za turski Millyet otkrio je niz zanimljivih detalja kada je njegov transfer u pitanju. 

„Dvije sedmice prije mog prelaska u Galatasaray nisam imao pojma da bih možda mogao preći u Istanbul. Ispunio sam svoj san dolaskom ovdje obzirom da je Galatasaray veliki klub sa sjajnom historijom i da je trenutno klub iz evropskog vrha,“ kazao je Hajrović, te dodao:

„Postojale su i druge ponude, ali je Galatina ipak bila najbolja. Moj menadžer je putem interneta saznao mnogo detalja kada je u pitanju sami klib, kao i grad Istanbul. Gledao sam mnogo puta igrače Galatasaraya prije svih Sneijdera i Drogbu, ali i ostale. Od njih sigurno dosta toga mogu naučiti.“

Priznao je da je odlično primljen u novoj sredini, Svi saigrači mu nastoje biti pri ruci obzirom da ne razumije turski jezik.

„Sa svima sam jako dobar. Trudim se naučiti turski jezik kako bi komunikacija postala lakša. Drago mi je što su me Galatini fanovi ovako dočekali.“

Na pitanje kako provodi slobodno vrijeme, reprezentativac Bosne i Hercegovine je odgovorio:

„Slušam hip hop muziku i igram Play Station.“

Turke je posebno interesovalo zbog čega je Hajrović dres Švicarske zamijenio dresom Bosne i Hercegovine.

„Igrao sam deset minuta za Švicarsku, ali mi je bilo jasno da se ne računa ozbiljno na mene. U Bosni je sve bilo spremno, čekali su me papiri i ja sam napravio odličan potez."

Hajrović je kroz kvalifikacije za Ligu prvaka sa Grasshoppersom pokušao do grupne faze, ali nije uspio. Tada nije mogao ni zamisliti da će par mjeseci kasnije igrati u osmini finala ito protiv Chelseaja.

„Nismo bez šansi, prvu utakmicu igramo u Istanbulu koju moramo pobijediti. Imamo odličan tim koji može osvojiti i prvenstvo i Kup Turske.“

Za Galatasaray su u prošlosti igrali igrači iz Bosne i Hercegovine, a u posljednje vrijeme se pominjao i dolazak Edina Džeke.

„Nisam razgovarao sa Edinom na tu temu, ali kada bi on došao ovdje ja bih bio izuzetno sretean. Džeko je klasan fudbaler.“

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mnogo je sličnosti između Turske i Bosne i Hercegovine.

„Mnogi običaji, vjera, a posebno hrana su isti. Kada sam ovdje osjećam se kao da sam u mojoj Bosni,“ zakljčio je Hajrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.