Udaljenost 41 metar: Na najbolji slobodnjak u modernoj eri Klopp se mogao samo kiselo nasmijati

Gol kakav se pamti

Udaljenost 41 metar: Na najbolji slobodnjak u modernoj eri Klopp se mogao samo kiselo nasmijati

Admin Čaušević

Prekidi su jedno od najjačih oružja u svijetu fudbala. Igrač s dobrim centaršutem ili dobar izvođač slobodnjka su poželji u svakom timu jer upravo ti detalji znaju i odlučiti meč.

Roberto Carlos je prije skoro 25 godina izveo slobodnjak koji prkosi zakonima fizike, međutim remek-djelo Hakana Calhanoglua iz 2013/2014 se s pravom može smatrati najboljim u historiji.

Calhanoglu trenutno nastupa za Milan, a svoje ime je izgradio u Bundesligi, prvo u HSV-u, a zatim u Bayeru iz Leverkusena. Turčin se specijalizirao za slobodnjake.

U sezoni 2015/2016 dok je bio član Apotekara iz prekida je zabio čak devet golova, ali onaj najbolji je svakako iz vremena kada je nastupao za HSV.

Današnji član Cvajte je na svom terenu dočekao Borussiju koju je s klupe predvodio Juergen Klopp. Završeno je 3:0, a treći gol je bio zaista spektakularan.

Golman Borussije je itekako potcijenio turskog veznjaka. Odlučio je da mu ne treba živi zid. Calhanoglu je raspalio po lopti i fantastično pogodio.

Izgledalo je kao da je ispalio poludirigovani projektil sa udaljenosti od 41 metra. Na sve to Juergen Klopp se mogao samo kiselo nasmijati.

Iz drugog ugla se može vidjeti kako je Roman Weidenfeller bio na lopti, ali je ona odjednom skrenula, dobila neobičnu putanju i prevarila iskusnog čuvara mreže.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, sličan gol je viđen u Premijer ligi. Bilo je to 2011. godine kada je rahmetli Elvedin Varupa protiv Željezničara "detonirao dinamit" i na Piroti fenomenalno zatresao mrežu Željezničara.

Varupa je preminuo 2015. godine kada mu je iznenada u 40. godini prestalo kucati srce. Istinska je legenda Premijer lige sa oko 700 odigranih utakmica u dresu popularnih Vezira.

Top Komentari

Zoilomas
Al ga elko zabi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije