Halilhodžić donirao 2.000 eura kako bi se nastavila potraga za Salom
Bh. trener je vrlo emotivno doživio nestanak svog nekadašnjeg napadača, pa je odlučio učestvovati u akciji prikupljanja novca kako bi se on pronašao.

Učestvovao u akciji

Halilhodžić donirao 2.000 eura kako bi se nastavila potraga za Salom

Bh. trener Vahid Halilhodžić učestvovao je u akciji prikupljanja novca kako bi se nastavila potraga za Argentincem Emilianom Salom.

Ponovit ćemo još jednom priču koju vjerovatno već svi znate. Sala je prije nekoliko dana krenuo u Cardiff kako bi kompletirao transfer iz Nantesa, ali njegov avion je nestao i od tada je pokrenuta potraga koja je okončana neuspješno.

Nakon što su iz policije javili kako više neće tragati za ovim napadačem i pilotom obzirom da to iziskuje prevelik novac, a šanse su sada jako male da su živi, njegov agent je odlučio da pokrene akciju prikupljanja novca.

Cilj je bio da se skupi 300.000 eura kako bi bila nastavljena potraga, a u akciju se uključio veliki broj fudbalera i trenera.

Jutros smo već objavili imena fudbalera koji su učestvovali u ovoj akciji, a najvelikodušniji su ispali Mbappe i Rabiot koji su donirali 30.000, odnosno 25.000 eura.

Među onima koji su učestvovali u ovoj akciji je i bh. trener Vahid Halilhodžić. Podsjetimo, on je bio trener Sali u Nantesu, a nastavku pokušaja da se on pronađe učestvovao je sa 2.000 eura.

Iako je prošlo već mnogo dana otkad je Sala nestao, jasno je da mnogi ne gube nadu i da još uvijek vjeruju kako je on živ.

Igrači Evertona i Millwalla odbili da nose crne trake oko ruke u čast Emiliana Sale

Fudbaleri Millwalla jučer su priredili veliku senzaciju jer su iz FA Kupa izbacili Everton nakon pobjede rezultatom 3:2.

Međutim, priča koja je obilježila ovu utakmicu jesto da su igrači Evertona i Millwalla odbili nositi crne trake oko ruke u čast Emiliana Sale.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Većina ekipa u jučerašnjim utakmicama FA Kupa je nosila crne trake oko ruke, no igrači Evertona i Millwalla su to odbili. Naime, igrači ovih klubova su poručili da ne žele nositi crne trake jer bi na taj način priznali da je Sala mrtav, te da vjeruju da on može biti živ sve dok se ne sazna šta se zapravo desilo.

Ovaj potez je oduševio englesku, ali i svjetsku javnost. BBC je objavio da je porodica Emiliana Sale zatražila od FA da ukine ovu odluku, te da ekipama poruči da ne nose crne trake jer Sala još uvijek nije pronađen, niti je potvrđeno zvanično da je mrtav.

Top Komentari

yebem_velez_pisam_horde
Ja bih vas zamolio da jos jednom ponovite pricu
0 3
almir
halilhodžiću 2000 eura kao meni 2 KM, baš ga žali
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi