Igrači Evertona i Millwalla odbili da nose crne trake oko ruke u čast Emiliana Sale

Još uvijek vjeruju da je živ

Igrači Evertona i Millwalla odbili da nose crne trake oko ruke u čast Emiliana Sale

E. Čaušević

Fudbaleri Millwalla jučer su priredili veliku senzaciju jer su iz FA Kupa izbacili Everton nakon pobjede rezultatom 3:2.

Utakmica je bila puna varnica na terenu, ali i van njega jer je prije utakmice došlo do velike tuče navijača dva kluba. Međutim, priča koja je obilježila ovu utakmicu jesto da su igrači Evertona i Millwalla odbili nositi crne trake oko ruke u čast Emiliana Sale.

Većina ekipa u jučerašnjim utakmicama FA Kupa je nosila crne trake oko ruke, no igrači Evertona i Millwalla su to odbili. Naime, igrači ovih klubova su poručili da ne žele nositi crne trake jer bi na taj način priznali da je Sala mrtav, te da vjeruju da on može biti živ sve dok se ne sazna šta se zapravo desilo.

Ovaj potez je oduševio englesku, ali i svjetsku javnost. BBC je objavio da je porodica Emiliana Sale zatražila od FA da ukine ovu odluku, te da ekipama poruči da ne nose crne trake jer Sala još uvijek nije pronađen, niti je potvrđeno zvanično da je mrtav.

Sala i pilot Dave Ibbotson još uvijek se vode kao nestale osobe nakon što je u ponedjeljak navečer s radara nestao avion s kojim su išli iz Nantesa u Cardiff. Sumnja se da se avion srušio u more, a potraga za njima je ponovo počela nakon što je Salina porodica prikupila potrebna finansijska sredstva.

Porodica Emiliana Sale je najviše zahvalna Lionelu Messiju koji je ponovo pokrenuo stvari

Sala je bio na povratku u Cardiff kada je avion nestao s radara i mnogi su sigurni da se srušio u more. Zvanična istraga za Salom trajala je nekoliko dana, a onda su istražitelji odlučili da ju prekinu nakon što su obišli većinu Engleskog kanala.

Ove vijesti su potresle porodicu argentinskog napadača koja još uvijek ima nadu u čudo i vijesti da će Sala biti pronađen živ. Oni su nakon toga zatražili apel da se istraga nastavi, te su počeli skupljati novac kako bi to omogućili.

Mnoge zvijezde su apelovale na društvenim mrežama da se istraga pokrene, a sve je najviše oduševio N'Golo Kante koji je platio dio novca da istražitelji počnu istragu. No, Salina porodica je priznala da je sve počelo kada je Lionel Messi objavio apel na Instagramu.

Od tog trenutka počele su pristizati uplate iz cijeloh svijeta, te su iz porodice argentinskog napadača otkrili da imaju oko 200.000 eura, te da im fali još 100.000 eura za potpunu istragu. Oni su se zahvalili Messiju i poručili da nisu mogli vjerovati da će samo jedna poruka na Instagramu pokrenuti toliko ljudi iz cijelog svijeta.

Nije poznato da li je Messi donirao određeni iznos, no mnogi vjeruju da jeste. Trenutno pored Kantea poznato je da su novac za istragu donirali Ilkay Gundogan, Geoffrey Kondogbia, Tolisso i Maxime Gonalons.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi