Halilhodžić napušta Obalu Slonovače
Uskoro u Portsmouthu?

Bh. stručnjak odlazi iz Afrike

Halilhodžić napušta Obalu Slonovače

Proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić uskoro bi trebao napustiti mjesto selektora reprezentacije Obale Slonovače, iako će se ova selekcija najvjerovatnije plasirati na Svjetsko prvenstvo naredne godine, javio je AFP.

Iz Fudbalskog saveza Obale Slonovače (FIF) potvrdili su ovi informaciju, a Halilhodžić se nada da će FIF razumjeti njegovu odluku jer namjerava uskoro preuzeti engleskog premijerligaša Portsmouth.

Halilhodžić je preuzeo vođenje fudbalske reprezentacije Obale Slonovače u maju prošle godine i vodio je Slonove kroz kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

Obala Slonovače pod Vahinom vodstvom trenutno zauzima prvo mjesto u grupi E afričkih kvalifikacija za SP, sa stopostonim učinkom od tri pobjede iz isto toliko mečeva.

Iako iz Portsmoutha još uvijek nema zvanične informacije ni potvrde da je Halilhodžić novi trener ovog engleskog premijerligaša, očekuje se da će ovaj bh. stručnjak uskoro postati jedini trener iz BiH u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.