Halilhodžić: Osjećam kako možemo ispisati historiju
Foto: EPA.eu

Pred ključni meč sa Rusijom

Halilhodžić: Osjećam kako možemo ispisati historiju

U duelu protiv Južne Koreje reprezentacija Alžira je trijumfom od 4:2 došla do svoje prve pobjede na Mundijalima nakon 32 godine. Selekciji našeg Vahida Halilhodžića potreban je pozitivan rezultat iz meča posljednjeg kola grupe H sa Rusijom.

Vahinim Pustinjskim lisicama mogao bi biti dovoljan i remi, ukoliko Belgija porazi Južnu Koreju.

"U ovom trenutku osjećam kako možemo ispisati historiju", rekao je popularni Vaha, te dodao: 

"Ipak, ukoliko želimo u osminu finala moramo igrati sa velikim timom kakav je Rusija. Ja mislim da će to biti najvažniji meč u historiji ove zemlje. Mnogo smo pričali o sjajnoj generaciji Alžira iz 1982. godine i njihovim sjajnim pobjedama, ali oni se nažalost nisu plasirali dalje".

Sjajni Hercegovac se osvrnuo i na svoj tim, na fudbalere kojima raspolaže.

"Imamo odlične igrače koji imaju sjajne tehničke sposobnosti, a svoj talenat znamo pokazati na terenu. U utakmicu i ulazimo odlučni, bez puno kalkulacija. Morati ćemo se i braniti i napadati", rekao je Halilhodžić u svom obraćanju novinarima pred ključni meč SP-a za njegov tim. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Rođeni Jablaničanin svjestan je opasnosti koje prijete njegovom timu, te činjenice da na klupi Rusije sjedi jedna od najpriznatijih svjetskih trenera.

"Gledao sam neke njihove mečeve iz kvalifikacija, a njihov trener je jedan od najboljih na svijetu. Rusija je iskusnija od nas i jako dobro pripremljena ekipa. Imaju brze igrače, dobre tehničare i pravovremeno blokiraju protivnika. Oni su tim sa puno kvalitete", istakao je Halilhodžić na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.