Halilhodžić: Sposobni smo da igramo dobro i disciplinovano

Alžirski selektor zadovoljan

Halilhodžić: Sposobni smo da igramo dobro i disciplinovano

Edmir Škorić

Alžirski selektor, bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, puca od optimizma nakon sjajnih igara njegovih igrača u pripremama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Alžir je poražen samo jednom u zadnjih 13 utakmica. U srijedu su "pustinjske lisice" pobijedile Rumuniju s 2:1. 

"Puni smo optimizma i samopouzdanja jer smo na Svjetskom prvenstvu", kazao je Halilhodžić, osvrnuvši se na pobjedu protiv Rumunije (2:1). 

"Ovo je najbolja utakmica odkad sam došao. Pokazali smo da imamo kvalitet da igramo ovakve utakmice. Rezulati u dvije pripremne utakmice su više nego zadovoljavajući. Dosegli smo jedan viši nivo i mogli smo postići još više golova".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pokazali smo da smo sposobni da igramo dobro i disciplinovano. Ovo su najbolje moguće pripreme", dodao je bivši trener zagrebačkog Dinama.

Alžir u Brazilu igra u grupi H sa Belgijom, Južnom Korejom i Rusijom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.