Halilhodžić: Teška grupa, ali želim ponovo napraviti podvig
Vaha je u Brazilu 2014. godine odveo Alžir do osmine finala, no Njemačka je ipak bila prevelik zalogaj za njegove izabranike.

Iz Moskve za SportSport.ba

Halilhodžić: Teška grupa, ali želim ponovo napraviti podvig · Ekskluzivno

Edmir Škorić

 Vahid Halilhodžić je jedan od nekolicine bh. stručnjaka koji će narednog ljeta posjetiti Rusiju u svojstvu selektora. Selektor Japana danas je saznao rivale u grupi, pa će njegovi Samuraji igrati protiv Poljske, Kolumbije i Senegala. 

Po svim parametrima, dosta izjednačena grupa i naš stručnjak smatra da je teško predvidjeti ko će proći dalje, ali blagu ulogu favorita daje Poljacima i Kolumbijcima. Svoj komentar je za SportSport.ba dao legendarni Vaha, koji je s Alžirom već napravio dobar rezultat prije četiri godine, a sada isto želi i s Japanom.

"Ne znam šta da vam kažem osim da je ovo jako teška grupa, ali moglo je još teže, tako da se ne smijemo buniti. Idemo da pokušamo napraviti podvig, kao što sam napravio s Alžirom", rekao je Vaha u ekskluzivnom razgovoru za SportSport.ba.

"Poljska i Kolumbija su favoriti u našoj grupi, ali kao što rekoh, idemo da probamo napraviti neku senzaciju i ne bježimo od toga da želimo što bolji rezultat u Rusiji. Nećemo se unaprijed predavati i imamo dobre igrače koji mogu da pokažu svoju vrijednost na velikoj sceni".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kako komentarišete ostale grupe?

"Ima jako zanimljivih grupa, ali ne mogu sada komentarisati, malo sam i zaboravio sve te parove, ali definitivno ima kvalitetnih grupa i bit će dobrih utakmica. Nažalost, nisam u mogućnosti da dam neki opširniji komentar jer sam trenutno u vožnji, ali radujem se Svjetskom prvenstvu narednog ljeta", tvrdi Halilhodžić u razgovoru za najčitaniji sportski portal u BiH.

Top Komentari

Jole_Musa
Odradi jos ovo Svjetsko i vracaj se u domovinu. Nama treba trener Vahinih kvaliteta. Dosta je fusa.
16 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi