Čak je i uvrijedio Vahu: Ziyech je oštro odgovorio Halilhodžiću

Burno u reprezentaciji Maroka

Čak je i uvrijedio Vahu: Ziyech je oštro odgovorio Halilhodžiću

H. Zilić

Burno je bilo u reprezentaciji Maroka pred start kvalifikacija za SP 2022. godine.

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (69) koji je selektor Marokanaca, izbacio je zvijezdu Chelseaja Hakima Ziyecha iz reprezentacije.

Halilhodžić je objasnio razloge izbacivanja prve zvijezde tima i jasno mu je poručio da zbog svog ponašanja rizikuje mjesto u reprezentaciji u slučaju plasmana u Katar naredne godine.

"Po prvi sam u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je povrijeđen. Ljekari su bili jasni da može igrati prijateljski meč sa Ganom, ali je on odbio. Potom je odbio i da se zagrijava i uđe u igru jer je bio zamjena. Ja takvo ponašanje ne prihvatam. Ili si 100 posto tu ili nisi nikako, poručio je Halilhodžić i dodao je:

"Na posljednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerisati", poručio je Halilhodžić.

Oglasi

Nakon izjave Vahida Halilhodžića oglasio se i Hakim Ziyech koji je imao kratak komentar.

"Kada pričaš, onda govori istinu", oštro je poručio fudbaler Chelseaja bh. stručnjaku.

Tu nije bio kraj. Ziyech je poruku objavio i na društvenim mrežama te uvrijedio Halilhodžića, tako što je stavio emotikon klovna pored sadržaja poruke.

Inače, Marokanci su kvalifikacije otvorili večeršanjim duelom protiv Sudana u kojem su slavili sa 2:0.

Top Komentari

ragge
Vaha autoritet uvijek bio i ostao, a ne kao neki treneri da ne mogu zamjenit igraca i da im se svak pita
25 0
burazengija
Teletino balava, pare vas dignu mislite Boga za....... uhvatili, manji od makovog zrna trebate biti, cisto sumnjam da Vaha laze.
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti