Vaha izbacio zvijezdu iz reprezentacije: Po prvi put sam ovo doživio u karijeri
Foto - EPA

Hakim Ziyech kod njega neće igrati

Vaha izbacio zvijezdu iz reprezentacije: Po prvi put sam ovo doživio u karijeri

M. Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (69) izbacio je zvijezdu Chelseaja Hakima Ziyecha iz reprezentacije.

Ziyech nije našao svoje mjesto u ekipi od 24 igrača za kvalifikacione utakmice protiv Sudana i Gvineje.

Halilhodžić je objasnio razloge izbacivanja prve zvijezde tima i jasno mu je poručio da zbog svog ponašanja rizikuje mjesto u reprezentaciji u slučaju plasmana u Katar naredne godine.

"Po prvi sam u trenerskoj karijeri vidio da jedan reprezentativac odbija igrati i da se pretvara da je povrijeđen. Ljekari su bili jasni da može igrati prijateljski meč sa Ganom, ali je on odbio. Potom je odbio i da se zagrijava i uđe u igru jer je bio zamjena. Ja takvo ponašanje ne prihvatam. Ili si 100 posto tu ili nisi nikako, poručio je Halilhodžić i dodao je:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSZLG4FCInF/[/instagram]

"Na posljednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Ne izgleda mi kao igrač koji želi mjesto u reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo. To neću tolerisati", poručio je Halilhodžić.

Oglasi

Otkrio je šta se dalje dešavalo sa zvijezdom Chelseaja.

"Kasnio je na okupljanje i odbio je trenirati. Nakon toga nije bilo smisla raspravljati i odgovor zašto ga nema je jasan. Za mene je nacionalni tim svetinja i niko se ne smije igrati sa tim. Ovo nije ponašanje jednog lidera tima", rekao je Halilhodžić.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQEgnn_nV8s/[/instagram]

Ziyech je i ranije imao problema sa selektorima. Herve Renard ga je 2017. godine izbacio pred Afrički Kup nacija, a razlog je također bilo njegovo ponašanje.

Tek nakon godinu dana vratio se u reprezentaciju za koju je odigrao 41 utakmicu uz 17 postignutih pogodaka.

Top Komentari

Rajvosa2019
Zato je Vaha i uspjesan , sa njim nema zayebancije - iz istog razloga covjek ne zeli sa smecarima iz saveza da ima posla , da mu neke krezube seljacine donose spisak igraca i idlucuju ko ce igrati a ko ne
63 1
BoS4NcHeR0s
Tako to rade pravi stručnjaci,bravo Vaha!!!
39 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi