Halilović Hradecu donio pobjedu

Bh. internacionalac strijelac

Halilović Hradecu donio pobjedu

E. Škorić

Bh. internacionalac Emir Halilović donio je pobjedu Hradecu nad Slavijom iz Praga u današnjem susretu 15. kola češkog šampionata.

Hradec Kralove bio je domaćin Slaviji, a u veoma uzbudljivoj utakmici domaćini su stigli do tri boda. 

 

Poveli su gosti u 10. minuti preko Milana Nitrianskog, ali  je s dva gola Slovenac Dušan Ušković donio preokret Hradecu do kraja prvog dijela. Gosti iz Praga izjednačuju u 64. minuti golom Karola Kisela.

 

I onda, 12 minuta prije kraja, bivši igrač Zvijezde iz Gradačca pogađa za konačnih 3:2 i vrijedna tri boda Hradeca.

 

Brno je pogotkom Milana Lutonskog iz devete minute minimalno savladao Pribram. Domaćin nije ispustio to rano vodstvo ni kada su ostali s deset igrača. U 38. minuti direktan crveni karton dobio je Pavel Mezlik.

 

Češka liga, 15. kolo:

Hradec - Slavia 3:2 (Ušković 17, 33, Halilović 78/ Nitriansky 10, Kisel 64)

Brno - Pribram 1:0 (Lutonsky 9)

Signa - Jablonec 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije