Halilović: Možda mi je odmor potrebniji

Danas razgovor sa Sabitom Hadžićem

Halilović: Možda mi je odmor potrebniji

Zadnja utakmica za našu mladu selekciju na Evropskom prvenstvu (divizija B) bila je ujedno i zadnja u mlađim kategorijama za kapitena naše ekipe Miralema Halilovića.

Jedna kampanja sa U-16, dvije sa U-18, te ova zadnja sa U-20, put je to koji je ovoga igrača doveo do A-selekcije, do osvojenog šampionata Hrvatske, ali na kraju i do euroligaškog takmičenja.

Ovaj igrač bi već od danas trebao biti na raspolaganju selektoru Sabitu Hadžiću, te se priključiti A-timu u pripremama za Litvaniju. To bi značilo još jedno ljeto u kojem bi ovaj igrač Zagreba bio u 24-satnom reprezentativnom procesu.

Međutim, desno koljeno koje traži odmor i koje zadaje bol nakon svake utakmice moglo bi promjeniti ovaj ljetni put za našeg reprezentativca. Nakon utakmice sa Portugalom, igrač koji nikada za ove četiri godine nije rekao "ne" reprezentaciji, za SportSport.ba je rekao.

"Zaista sam umoran nakon ovog tempa priprema i utakmica koje sam odigrao na šampionatu u Sarajevu. Jedva hodam jer mi desno koljeno zadaje bolove. Mišljenja sam da bi mi odmor do početka priprema sa Zagrebom bio prijeko potreban. Trebao bih se posvetiti oporavku i možda kroz jedan period i individualnim treninzima. Ono što znam, a to je da ću razgovarati sa selektorom Hadžićem pa ćemo zajedno odlučiti šta i kao dalje", rekao nam je Halilović koga smo pitali i za njegovo mišljenje o šestom mjestu našeg tima na takmičenju u Sarajevu te o najprijatnijim igračkim iznenađenjima u našoj ekipi koju je upravo on kao kapiten predvodio:

"Prvenstvo je zaista bilo kvalitetno i primjetan je kvalitet jedne Češke, Gruzije ili jedne Belgije. Ne bi me iznenadilo da neki od njih uskoro budu priznati seniorski igrači. Naše šesto mjesto je maksimum u ovom trenutku. Kratke pripreme smo imali i bilo je malo previše očekivati naš ulazak u diviziju A. Najviše su me iznenadili, osim ovih igrača koje već poznajem, Vrabac  i Rikalo, koji su veoma mladi, ali koji pokazuju kvalitet. Rikalo me je iznenadio sa odličnom odbranom ali i pozitivnom drskošću."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.