Halilović: Ne idemo na prvo mjesto

Amir Halilović, trener Igmana iz Konjica

Halilović: Ne idemo na prvo mjesto

Samir Mlaćo

Nogometaši Igmana iz Konjica nakon 18.odigranih kola lideri su u Drugoj ligi Federacije grupa Jug sa bodom prednosti u odnosu na čitlučki Brotnjo. Konjičani su sjajno otvorili drugi dio sezone, iskoristili kikseve timova iz vrha  momčadi i zasluženo zasjeli na prvo mjesto.

Kada smo baš i pomislili da će Igman izboriti prvo mjesto i plasman u Prvu ligu Federacije, demantovao nas je njihov trener Almir Halilović koji je za SportSport.ba između ostalog kazao da njegov tim i ne pretendira na osvajanje  prvog  mjesta.

"Očekivali smo to prvo mjesto jer imamo lakši raspored u odnosu na prvi dio. Ja sam zadovoljan i rekao sam da će se do šestog kola  drugog dijela sezone znati da li ćemo mi biti prvi ili dole negdje. Mi ne idemo na prvo mjesto, radimo na infrastrukturi, postavljamo umjetnu travu na pomoćni teren i to nam je cilj. Ne idemo na prvo mjesto, ali sa svakim igramo pošteno i na svakoj utakmici dajemo svoj maksimum. Ako pobijedimo pobijedimo, ako ne ništa nam to teško ne pada, ističe Halilović kojeg smo upitali kome daje šanse za osvajanje prvog mjesta.

- Najveće šanse dajem ekipi Brotnja. Mislim da oni hoće ali i imaju najbolju ekipu te uslove. Po tabeli možete vidjeti da je Turbina osvojila najviše bodova, ali i oni su kao i mi odjavili kadete i juniore i ne mogu ići veći rang. Po meni je to dakle Brotnjo, a mi gostujemo njima ali i Turbini, dodao je Halilović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Bit će zanimljivo vidjeti kako će „istopiti“ blaga prednost Igmana do kraja sezone i da li će njihovi rivali uopšte uspjeti da ih stignu. Jedno je sigurno, Bosna i Hercegovina je posebna zemlja u svakom pogledu, ali teško da možemo naći pravu riječ da opišemo takmičenje u kojem klub koji je prvoplasiran nema u planu da tu ostane do kraja i izbori plasman u  viši rang. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti