Halilovićev gol u vrhu, ali najljepši je postigao...

Majstorija mladog hrvatskog reprezentativca

Halilovićev gol u vrhu, ali najljepši je postigao...

Edmir Škorić

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović, od kojeg bh. javnost očekuje da jednog dana zaigra u dresu zemlje odakle potiče, postigao je prelijep pogodak u pobjedi Dinama nad Zadrom (5:0).

Na Maksimiru je Dinamo rutinski savladao Zadrane, a jedan od pet golova postigao je 16-godišnji Halilović, koga u redovima Zagrepčana sve više guraju u vatru, pa tako je već imao debi u Ligi prvaka, HNL-u, postigao je i prvijenac, rukovao se za Zlatanom Ibrahimovićem...

 

Ovaj talentirani nogometaš izgledom, ali i igorm neodoljivo podsjeća na Luku Modrića, koji danas brani boje slavnog Real Madrida, a također je svoju karijeru gradio na Maksimiru.

 

Halilovićev gol protiv Zadra je doista za sve pohvale. Alen je loptu pospremio u mrežu gostiju na način iskusnih igrača, koji iza sebe imaju popis klubova kao, primjerice, Ibrahimović.

 

Engleski portal Bleacherreport.com u konkurenciji za najljepši pogodak ovog vikenda uvrstio je i Halilovićev, koji istina nije bolji od onog kojeg je postigao Moussa Sow za Fenerbahče. Vrijedan spomena je i gol kojeg je postigao 33-godišnji Meksikanac Oscar Rojas protiv Estudiantes Tecosa.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.