Hamann: Rafa je odličan trener sa odličnim rezultatima

Bivši fudbaler Liverpoola podržao Beniteza

Hamann: Rafa je odličan trener sa odličnim rezultatima

Trakavica oko izbora novog menadžera Chealsea se nastavlja, a svoju podršku jednom od kandidata, Rafaelu Benitezu, dao je Dietmar Hamann.

Hamann je sa Liverpoolom osvojio FA Cup i Ligu prvaka, a upravo je Benutez predvodio klub sa Anfielda do tih dostignuća. Hamann smatra da je upravo Benitez prava osoba za klupu Chealsea: 

 

"On je menadžer svjetske klase, sa odličnim rezultatima. Pogledajte trofeje koje je osvojio u Španiji. On je zadnja osoba koja je uzela trofej Primere, Barceloni i Real Madridu. Osvojio je sa Valenciom i UEFA Cup. Sa Liverpoolom mu je samo nedostajao Premiership. Kada sagledate sve to, automatski znate da će imati podršku igrača. Ne vidim neki problem tu." 

 

Hamann smatra da bi Beitez mogao pomoći i Fernandu Torresu da vrati nekadašnju formu: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"On ga je i doveo u Liverpool, gdje je sjajno igrao. Ne znam zbog čega je sada u lošijoj formi, ali ako Rafa potpiše ugovor sa Plavcima i vrati Torresa u formu, onda će to biti odličan posao za Chelsea." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.