Hambo prelazi u danski Brondby?

Fudbaler bh. porijekla

Hambo prelazi u danski Brondby?

Teme:

Vahid Hambo, mladi reprezentativac Finske koji vuče porijeklo iz BiH, na kraju sezone mogao bi pojačati danski Brondby. 

Ovaj 20-godišnji napadač, prema pisanju tamošnjih medija, svojim nastupima u finskom prvenstvu skrenuo je pažnju brojnih klubova i njegov odlazak predstojećem prijelaznom roku sve je izvjesniji. 

Najveći interes za usluge Hambe pokazao je Brondby, a među zainteresovanim klubovima još se spominju švedski prvoligaši Hammarby, AIK i Djurgården.

"Ne mogu i ne želim komentarisati interese pojedinih klubova. Jedino mogu reći da postoji veliki interes za Vahida, kako od klubova iz Skandinavije, tako i iz najjačih liga u Evropi", izjavio je za tamošnje medije njegov zastupnik, Teemu Turunen.

Hambo trenutno nastupa za finski Inter i za klub iz grada Turku uspio je u ovoj sezoni postići 14 golova u 12 odigranih mečeva. Tokom svoje karijere još je nastupao za Helsinki, Ilves Tampere i Sampdoriju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.