Hamilton namučio Rangerse

Presudio deseti gol Nikice Jelavića

Hamilton namučio Rangerse

Edmir Škorić

Glasgow Rangers je puno teže nego što se to očekivalo upisao tri boda na gostovanju kod posljednjeplasiranog Hamiltona.

Rangersi su, istina, bili bolji na terenu, no tek su jednom uspjeli zatresti mrežu domaćina. Desilo se to u finišu prvog dijela, kada je Hrvat Nikica Jelavić udarcem sa ruba šesnaesterca postigao svoj jubilarni deseti gol za Rangerse.

Treba naglasiti da Hamilton nije realizirao najbolju šansu u 17. minuti, kada je Dougie Imrie promašio udarac sa bijele tačke. Ko zna što bi se dogodilo da je pogodio... Treba naglasiti da je svih 90 minuta u odbrani gostiju igrao i naš internacionalac Saša Papac.

Inače, Celtic je vodeći sa 73 boda, dok Rangers ima dva boda manje. Na trećem je mjestu Hearts koi ima čak 11 bodova manje od Rangersa.


Škotska Premier liga, 32. kolo:

Hamilton - Rangers 0-1 (Jelavić 44)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti