Fudbaler Olimpica pred utakmicu na Otoci

Handžić: Motivacija je puno veća protiv Sarajeva i Želje

Sarajevski Olimpic danas će na svom terenu u okviru prvog kola BHT Premijer lige dočekati gradskog rivala Željezničar. 

Ekipa sa Otoke u duel sa Plavima ulazi pogođena povredama i administrativnim problemima, a duel sa ekipom sa Grbavice vjerovatno će propustiti i Kenan Handžić. 

"Napravljena je dobra ekipa, sa dobrim trenerom i mislim da svi žele početi prvenstvo sa Sarajevom ili Željezničarom, to su dvije naše najveće ekipe. Sigurno je i da svako ima veću motivaciju protiv tih ekipa," kaže Handžić i dodaje: 

"Imali smo dobre pripreme i šef je imao vremena da posloži ekipu, ali i mi da se naviknemo na njega. Ako bude slušali njega možemo napraviti dobar rezultat ove sezone," kaže Handžić, a potom se osvrnuo na svoju povredu i ambicije Olimpica u narednoj sezoni. 

"Povredu vučem dva mjeseca i nikako je ne mogu riješiti i nadam se da ću biti spreman za drug treće kolo. Nismo pod imperativom da napravimo neki rezultat ove sezone. Važno je izgraditi ekipu i mislim da je prednost što nismo pod pritiskom," rekao je Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.