Handžić: Nisam vjerovao da sam dobio poziv

Najmlađi reprezentativac u utakmici protiv Poljske

Handžić: Nisam vjerovao da sam dobio poziv

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je sastavljena od igrača iz Premijer lige 10. decembra će odigrati prijateljsku utakmicu u Antaliji protiv Poljske, a najmlađi član našeg nacionalnog tima na ovom spisku je veznjak Sarajeva, Kenan Handžić.

Kenan Handžić prošao je sve mlađe selekcije naše reprezentacije, a u Turskoj će imati priliku i da upiše svoj prvi nastup za naš A nacionalni tim.

"Zaista nisam vjerovao kada mi je šef rekao da sam dobio poziv za A reprezentaciju, jer to je san svakog igrača, a meni se ostvario sa 19 godina", kaže Kenan Handžić za SportSport.ba, te dodaje:

"Mislim da motiva protiv Poljske neće nedostajati nijednom igraču, jer ovo je velika prilika svim igračima da se dokažu. Sigurno možemo odigrati jednu dobru utakmicu."

Sarajevo je polusezonu okončalo na trećem mjestu Premijer lige, sa zaostatkom od pet bodova u odnosu na prvoplasirani Borac, dok ima isti broj bodova kao i Željezničar, međutim Plavi sa Grbavice su na drugom mjestu zbog bolje gol razlike.

"Svi u klubu možemo biti zadovoljni sa prvim dijelom sezone. Da smo imali sreće ovo bi sigurno bilo bolje, ali s obzirom na situaciju u klubu i sva dešavanja mi smo ispunili neki cilj i imamo velike šanse za izlazak u Europu", isitče mladi veznjak tima sa Koševa.

"Sezona je za mene krenulo sjajno i bio sam standardani sve je išlo kako treba do povrede. Ušao sam ne zagrijan u utakmici mlade reprezentacije protiv Italije i pukao mi je trbušni zid, tako da sam morao napraviti pauzu. U posljednjem kolu polusezone protiv Veleža sam jako dobro odigrao i nadam se da na tome neću stati", rekao je za kraj razgovora Kenan Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.