Handžić: Protiv Budućnosti nastaviti niz

Sarajevo sa tri uzastopne pobjede

Handžić: Protiv Budućnosti nastaviti niz

Primjer mladog Kenana Handžića najbolje oslikava koliko je dobro davati priliku igračima iz omladinskih pogona. Ovaj mladi fudbaler Sarajeva sezonu je počeo odlično.

Handžić je zaigrao u pobjedi Sarajeva nad Zrinjskim (1:0), te je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

"Mislim da smo više nego zasluženo pobjedili, a bolju igru smo i potvrdili na terenu. Znali smo dobro šta nam ova utakmica znači i u nju smo ušli sa posebnim žarom.  Ovom utakmicom smo pokazali da nas povezuje veliko drugarstvo na terenu i da ćemo biti sigurno u vrhu Premijer lige. Zadovoljan sam sa svojom igrom, ali trudit ću se da to bude još bolje", kaže nadareni fudbaler Sarajeva za SportSport.ba.

Kenan je bio impresioniran i navijačima, koji su ga ostavili bez daha.

"Zahvaljujem se našim navijačima, jer su još jednom pokazali da su najbolji. Ovo se trebalo doživiti, gdje nas pjesmom nose 90 minuta. I kada nam lošije ide, kada malo padnemo u igri, oni nas svojom pjesmom tjeraju da bolje igramo. Još jednom velika im hvala".

Handžić ističe da za dobre rezultate Sarajeva nisu zaslužni samo igrači, već i trener Mirza Varešanović.

"Imamo sigurno jednog od najboljih trenera u ligi, to sa sigurnošću mogu reći. On je nama na usluzi 24 sada i uvijek je tu za nas. Treninizi su vrhunski, kako se i vidi po našim igrama. Obezbjedio nam je sve što nam treba, a to Sarajevo nikada nije imalo u prošlosti".

Naredni rival bordo ekipe je Budućnost, koja je na krilima pobjede u Lukavici, a na Koševu vjeruju kako će doći i u Banovićima do bodova.

"Naredni rival nam je novajlija u ligi i oni se možda nisu još navikli igrati u jačem rangu takmičenja. Vjerujem da imaju kvalitetnu ekipu, koja će mnogim zadati glavobolje. Mi znamo svoj kvalitet, a imamo i psihičku prednost nakon tri posljednje utakmice. Mislim i očekujem da ćemo i u Banovićima nastaviti pobjedonosni niz", dodao je Kenan Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.